Filetering av sild

Filetering av sild

Her viser vi deg hvordan du kan filetrere sild. Pakk i tett embalasje hvis du ikke skal bruke fileten med en gang. Fersk sild kan også fryses. Filetrert sild kan både spises og brukes som agn til å fange større fisk!

Faremomenter

Du kan kutte deg på kniven, så vær forsiktig


Steg for steg

  • 1 Rens og rengjør: Skrap skjellene av silden. Ta så ut innmaten og skjær av hodet. Vask og skyll silden i kaldt vann og tørk den lett med tørkepapir.
  • 2 Løsne ryggbeinet: Skjær først på begge sider av ryggbeinet inne i buken på silden.
  • 3 Fjern bein: Skjær så ut ryggbeinet.
  • 4 Når silden er filtrert på denne måten kalles den gjerne en sildeflyndre.

Tekst er hentet fra godfisk.no og her finnes mange deilige fiskeoppskrifter!


Aktivitetstype